lørdag den 17. juni 2017

Stille humor og genforenet kunstnergruppe i Kunsthal Aarhus


 'Opløsningstid: En video af Solkorset', installationsfotos.

Roman Signer: 'Rot, GelbBlau', 2016. Droner, træ, maling

Jeg tror ikke, det vil opfattes som en fornærmelse, hvis man beskriver schweiziske Roman Signer som en moden aktør på den europæiske kunstscene. 

Signer er født i 1938, og for nyligt kunne man i Kunsthal Aarhus opleve åbningen af en ganske interessant og stilfærdig udstilling med Signer i kunsthallens underetage. 

Her viser han, at han er meget nysgerrig vedrørende hvordan man kan få teknologien implementeret i samtidskunsten. 

Hans værker, installationer, kredser ret konstant om morsomme genstande i bevægelse eller blot som stillestående objekter. Blandt andet har han brugt droner i udarbejdelsen af visse værker, og disse kan man se flere eksempler på i forbindelse med udstillingen 'Roman Signer: Installation'. 

I kunsthallens stueplan finder man aktuelt en udstilling, der på flere niveauer overraskede mig en del. 

Her har man gendannet kunstnergruppen Solkorset, som i årene fra midt i 1980'erne til begyndelsen af 90'erne fungerede i det aarhusianske kunstmiljø. 

Gruppen, som består af kunstnerne Kim Grønborg, Robin Lybecher, Marianne Jørgensen, Jesper Rasmussen og Hans E. Madsen har forvandlet kunsthallen til et interiør, som totalt spiller på alle beskuerens sanser. 

Det kan være vanskeligt at navigere narrativt i installationerne; men det bør ikke afholde én fra at se udstillingen. 

Som bekendt er der jo fri entré til Kunsthal Aarhus, og jeg er i gang med en anmeldelse af de to udstillinger, som naturligvis kan læses på et senere tidspunkt i Jyllands-Posten. 

Begge udstillinger varer frem til d. 13. august 2017.