fredag den 18. april 2008

Cheney's legetøj


"ANOTHER UNKNOWN SOLDIER
ANOTHER LESSON LEARNED
KICK THE GAS CAN OVER
STRIKE A MATCH, GET BACK AND WATCH THAT SUCKER BURN"
Så voldsomt begynder 'Cheney's toy' - ét af numrene på den amerikanske sanger/sangskriver James McMurtry's nye CD 'Just us kids'.
McMurtry er vel stort set ukendt af et større publikum herhjemme. Hans kantede og lidt direkte stil tiltrækker sandsynligvist ikke et større publikum på denne side af Atlanten og i hjemlandet USA optræder McMurtry for det meste med sit band The Heartless Bastards på mindre scener.
Det er lidt ærgeligt, at en sanger - der vel dårligt ligger i slipstrømmen af tidens musikalske modeluner? - tilsyneladende ikke har et appeal til et større publikum; men på den anden side ser det ud som om, at kunstneren har det helt fint med den rolle, han spiller på musikscenen.
McMurtry debuterede tilbage midt i 80'erne, da hans far overgav John Mellencamp et demobånd med sønnens numre. Mellencamp blev så begejstret for McMurtry, at han producerede McMurtry's debutalbum. Siden har James McMurtry på små labels udgivet en perlerække af albums. Den forrige 'Childish Things' blev skamrost af alle de medier, der gad beskæftige sig med den.
Nu skal jeg blot have skaffet 'Just us kids'. Det kan være en sag, der kræver tålmodighed... McMurtry har ganske vist skiftet selskab; men det er højst tvivlsomt om CD'en bliver lagervare i danske pladeforretninger.
"YOU'RE THE MAN, SHOW THEM WHAT YOU'RE MADE OF
YOU'RE NO LONGER DADDY'S BOY
YOU'RE THE MAN THEY'RE ALL AFRAID OF
BUT YOU'RE ONLY CHENEY'S TOY"
Sådan hedder det i omkvædet på 'Cheney's toy', som kan høres HER>