tirsdag den 10. november 2009

Silkeborg Kunstmuseum lukker...

…men bare rolig! Lukningen er kun midlertidig og træder i kraft den 1. december, hvorefter man på museet vil få foretaget diverse vedligeholdelsesarbejder. Dette projekt er berammet til at vare ca. to måneder; men når museet alligevel er lukket i perioden, har man valgt at foretage en total nyophængning af værkerne i den permanente samling.

Derudover bliver der, når museet genåbner, præsenteret et såkaldt ’Cobra Forum’, som er et nyindrettet rum til forskning og formidling. Herudover vil man kunne finde et nyt galleri til tegninger og grafik samt ny website m.m.

Med de nye tiltag vil Silkeborg Kunstmuseum sætte endnu mere fokus på Asger Jorn, hvilket er meget naturligt, da museet som bekendt er bygget op omkring netop Jorns meget omfattende produktion af maleri, grafik, skulptur og keramik.

Det bliver interessant at opleve museets samling i en ny ophængning – og museet holder naturligvis åbningsfest den 3. marts 2010. På Asger Jorns fødselsdag og på årsdagen for åbningen af den store udstilling af Jorns komplette grafiske værk.