onsdag den 21. maj 2014

Ingen Tisvildedamer i "Hvidvægsprojektet"

"Vi har ingen badstueakvareller, som søde damer med stråhatte har malet nede i Tisvilde Havn"

Udsagnet stammer fra en artikel i Politiken, som ofrer en forside i kultursektionen på at beskrive The White Wall Project. 

Dette er et webgalleri, og ordene er af indehaveren Rikke Sengelsø, som i samme moment påpeger, at hun ikke er bange for at tage ordet "kvalitet" i sin mund. 

Hendes målsætning er at udstille og formidle "gedigen kunst til rimelige priser". Et par af kunstnerne er jeg bekendt med i forvejen; men langt de fleste af galleriets kunstnere - som jeg faktisk finder ret dyre - har jeg ikke tidligere stiftet bekendtskab med. 

Kvaliteten, som Sengelsø lægger så stor vægt på, er blandet. Noget er godt og netop gedigent, men i andre tilfælde nærmer udtrykkene sig så meget epigoneri, at man bliver en lille smule bekymret på "Hvidvægsprojektets" vegne. 

Artiklen, som er af Kjeld Hybel, indleder i øvrigt med, at påstå, at ingen tidligere har fundet på at lave noget lignende herhjemme. 

Webgallerier har været udbredt på Internettet i årtier. Også i Danmark!

Et af de klart mest originale indslag på The White Wall Project: Brian Saaby: 'The last koloni... havehus' er afbilledet herover. 

Og skulle man have lyst til at erhverve sig dette kunstværk til kr. 35.400 kan man godt glemme det. Maleriet er solgt!