fredag den 20. juni 2014

Kunstnere til Scupture by the Sea 2015 valgt

"I juryen har vi alle vore kunstsyn og ideer om, hvad der skaber en god udstilling, og derfor er det vigtigt, at vi giver os tid til at få talt bidragene igennem. Hvori ligger værkernes kunstneriske kvalitet? Hvorledes forholder værkerne sig til stedet, hvor de skal placeres? Viser værkerne på bedste vis mangfoldigheden i det skulpturelle udtryk lige nu? Det er blot nogle af de spørgsmål, vi stiller under udvælgelsen"

Overinspektør Marie Nipper fra kunstmuseet ARoS er én af jurymedlemmerne til Sculptures by the Sea, som finder sted hvert andet år på strækningenTangkrogen-Ballehage i Aarhus, og det er netop Nippers blog-indlæg på ARoS' hjemmeside, der har dannet grundlag for citatet - og spørgsmålene - herover. 

Den omfattende skulptur-biennnale har fundet sted siden 2009, og nu har juryen gennemset de forslag, som er et resultat af en open call, der netop har fundet sin afslutning. 

De mange kunstnere og projekter, der har lagt billet ind på Sculpture by the Sea 2015, er fundet - og om nøjagtigt et år kan man se de mange skulpturer og installationer på strækningen. 

Der er ingen tvivl om, at det bliver en blandet forestilling; men dét afholder ikke et gigantisk antal mennesker fra at bese udstillingen, som målt i areal er den største, der finder sted i Danmark... 

Hvem der udstiller til næste år på Scupture by the Sea, kan man se på organisationens hjemmeside HER>