tirsdag den 2. marts 2021

Gallerier genåbner

 

Interiørbillede fra en tidligere udstilling på Galleri Lene Bilgrav i Aarhus (foto: Galleri Lene Bilgrav)


"Vi glæder os helt usigeligt til at genåbne galleriet. Vi har et fysisk rum, hvor det er mødet - det fysiske møde - med kunsten, der er hele essensen. Vi har installeret en ny udstilling, og når vi genåbner på tirsdag, glæder vi os til, at den endelig kan opleves, mærkes og tales om, som det bør være med alle udstillinger. Og så håber vi virkelig at alle museer og kunsthaller også vil genåbne snarest. Det har vi alle sammen brug for"


Udtalelsen er fremsat af Gitte Johannesen fra galleriet Specta i København, i forbindelse med en reportage på portalen kunsten.nu, som tager udgangspunkt i genåbningen af gallerierne i Danmark. 


På netop Specta kan man snart se en udstilling med Thordis Adalsteindottir og Svend-Allan Sørensen med titlen 'Absurd Birds and Other Animals', og netop Svend-Allan Sørensen er hovedpersonen i en soloudstilling i Aarhus, hvor Galleri Lene Bilgrav fra d. 4, marts blænder op for en udstilling med titlen 'Kragen, svinet, hammeren, skruetrækkeren, øksen & fastnøglen', og hvad der gemmer sig bag denne løjerlige titel, har jeg tænkt mig at finde ud af, når jeg besøger udstillingen med henblik på en anmeldelse. 


Udstillingen kan ses i galleriet på adressen Vestergade 56A, Aarhus C. frem til d. 17. april.