mandag den 27. juni 2022

Peter Carlsen som Villy og i stentøj hos Galerie Moderne

 

Peter Carlsen: 'Corona - Villy', 2021. Olie på lærred, 145 x 120 cm. (foto: Anders Sune Berg)

»Min inspiration tager afsæt i den iagttagelse, at meget af det, vi mister, det være sig goder eller natur, genopstår som retorik og kitch. Et eksempel er storken. I dag kan Danmark ikke huse en bestand af den en gang så ikoniske fugl, fordi vores enge er ødelagte. Til gengæld kan vi købe plasticstorke i naturlig størrelse til opstilling i haven, og det er måske en særegen måde at behandle tabet på«


Citatet stammer fra teksten til udstillingen 'Ikke en fugle, ikke en fisk, ikke en frø' og er forfattet af kunstneren Peter Carlsen. 


Udstillingen finder sted på Galerie Moderne i Silkeborg og viser - i hvert fald for mig - en ny side af Carlsens kunstneriske produktion. 


I en serie keramiske værker i stentøj beskæftiger Carlsen sig med naturens enheder og samtidigt illustrerer han på gribende vis, hvad vi er i færd med at miste. 


Normalt forbinder man Peter Carlsen med værker, der åbenbarer kunstnerens alter ego Villy i diverse situationer, og sådanne findes også på galleriet i Silkeborg, som i øvrigt for nyligt kunne fejre 60 års jubilæum. 


Udstillingen med Carlsen kan ses frem til d. 27. august 2022.