søndag den 5. april 2009

Galleri Silkebog åbnet



Der var langt til den mondæne og lettere højrøvede stemning, der normalt præger en kunstfernisering, da Svend Povlsen åbnede sit nye Galleri Silkeborg i hjertet af byen med samme navn.
Åbningsudstillingen viser store og farveintense værker af den i Lystrup - ved Århus - bosiddende kosmopolit og tusindkunstner Hans Oldau Krull. Under sin performance, der foregik på gaden - og hvor han malede et temporært værk direkte på galleriets panoramavindue, åbenbarede han således også et indlysende sangtalent.
Krulls egen optræden var ikke den eneste underholdning på Galleri Silkeborg dén lørdag eftermiddag, der gjorde Silkeborg Midtby et lidt sjovere sted at befinde sig end ellers. Entertaineren Jacob Haugaard stod for en del af underholdningen iført et spritnyt og gennemført farverigt jakkesæt, som nok kom til sin ret på denne solbeskinnede forårsdag.
Jeg fik ikke oplevet Haugaard indendørs, da der på det tidspunkt var så mange mennesker til stede i det velindrettede galleri, at det var totalt umuligt at være der. Til gengæld kunne man stå på galleriets sydvendte terasse og nyde et glas vin. Og både Haugaard og Krull var såmænd underholdende nok i sig selv. Also in private.
Gallerist Povlsen havde indgået en meget fordelagtig aftale med vejrguderne - og herfra skal der lyde et velfortjent held og lykke med den nye virksomhed....