mandag den 12. april 2010

Kunstens Kald


”Svanholm har blindt adlydt et moderne sinds hærgede og ensomme følelsesliv og skaber gode billeder af den dualistiske mentalitet, dette enten-eller, som vi har så svært ved at komme løs af”.

Disse linier afslutter en tekst om ét af mine malerier fra den ”vandrette periode” af forfatteren og historikeren Leo Tandrup. Den foreligger i en ny bog med titlen ’Kunstens Kald’, hvori Tandrup beskriver 47 værker af forskellige billedkunstnere. Blandt andre Jonna Pedersen, Bjørn Eriksen, Lars Nørgaard, Bjørn Nørgaard, Gunleif Grube og Anders Kirkegaard samt mig selv, og mit billede er beskrevet under overskriften ’Ubevidsthedens neurose, der splitter os ad, så ånden går sin vej, uglad’.

Desværre har forfatteren givet det titelløse maleri titlen ”Fladt Landskab” – og det er helt forfejlet, da der faktisk ikke er tale om et landskab, selv om man muligvis kunne får associationer i dén retning. Samtidigt står der opført, at billedet er fra 2008, hvilket er helt forkert. På det tidspunkt havde jeg forladt de vandrette motiver – og var i gang med noget helt andet.