mandag den 12. januar 2015

Det tidligere Jugoslavien - dengang, og i dag

"Karakteristisk for Ismar Cirkinagic’ kunstneriske udtryk bærer hans insisterende flotte og idylliske landskabsfotografier ikke synlige spor af de grusomme og blodige handlinger som fandt sted. Billederne af smukke landskaber og skove fortæller ikke umiddelbart den traumatiske historie om hvad der skete for 20 år siden. Under de smukke landskaber ligger de grusomme fortællinger om henrettelsespladser og massegrave gemt"

Blandt andet sådan præsenteres kunstneren Ismar Cirkinagic i Kunstpakhusets pressemateriale før udstillingen 'Negatives Beyond the Green' åbner i d. 17. januar i det fine udstillingssted i Ikast. 

Cirkinagic tager et visuelt, historisk tilbageblik på de horrible begivenheder, der skete i forbindelse med borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien for 20 år siden. 

Han beskriver bl.a. hvordan nogle af stederne, som var skuepladser for henrettelser med mere, tager sig ud i dag (billedet). 

Ismir Cirkinagic er født i 1973 i den bosniske by Prijedor og bor og arbejder i dag i København. Udstillingen kan ses frem til d. 1. marts.