søndag den 28. juni 2015

Cronhammar i Cisternernes dybe mørkeDer er mørkt, koldt og dystert i Cisternerne i Søndermarken på Frederiksberg i København. Således kan det vel ikke være et sted, der er oplagt til kunstudstillinger? 

Ikke desto mindre er lokaliteten faktisk oplagt til installationskunst og skulpturer, hvis altså den aktuelle kunstner tør tage udfordringen med rummene op. 

Det har Ingvar Cronhammar gjort - og man kan næsten fristes til at tilføje et "naturligvis", da netop Cronhammar i flere tilfælde har gjort umulige ting på kunstscenen. 

Udstillingen har fået titlen 'H', og består af en enkelt installation, som udfordrer de smukt hvælvede rum i Cisternerne. 

Som et supplement til belyste og ganske regelmæssigt udførte vandinstallationer har komponisten og musikeren Martin Hall skabt et lydunivers, som fint går i samklang med det visuelle. 

Hall og Cronhammar har tidligere samarbejdet i forbindelse med udstillingen 'Racing Cars - The Art Dimension' på kunstmuseet ARoS for nogle år siden. Her stod Cronhammar for iscenesættelsen og Hall for lydsiden. 

Den aktuelle udstilling i Cisternerne kan ses frem til d. 29. november.