torsdag den 15. juni 2017

Besøgstal som tema og ny udstilling på ARoS

Toril Johannessen: Installationsfoto fra en tidligere udstilling (pressefoto: ARoS Aarhus Kunstmuseum)

Det er ret længe siden, at man på kunstmuseet ARoS i Aarhus begyndte at tælle samtlige, der passerede hovedindgangen, med i antallet af gæster på museet. 

Ikke desto mindre er det først for nyligt blevet et tema på forsiden af dagbladet Politiken. 

Man kan vel roligt antyde, at ARoS' ekstremt store fokus på besøgstal er noget, som medierne efterspørger - og så er der lige den detalje, at det er tydeligt, at man på ARoS i hele museets levetid har skævet til Sjælland og kunstmuseet Louisiana, som i årtier har været dét kunstmuseum, hvor flest købte billet til udstillingerne. 

En morsom detalje er, at man ikke udleverer billetter til gratister, som man gør på ARoS - dermed tæller jeg og mange andre ikke i statistikken på Louisiana, hvor man tilsyneladende går mindre op i besøgstal end på museet i Aarhus. 

Til gengæld kan ARoS nu præsentere en ny udstilling i serien 'AROS FOCUS // NEW NORDIC', og det drejer sig om norske Toril Johannessen, der ifølge museets pressemateriale "arbejder inden for en bred vifte af kunstneriske medier". 

Denne udstilling, som bærer den gådefulde titel 'Unlearning Optical Illusions', kan ses på ARoS i tidsrummet 17. juni-3. september 2017.