tirsdag den 8. januar 2019

Høyersten om besøgstal på ARoS

Erlend Høyersten under præsentationen af udstillingen 'Far From Home' på ARoS

"Det er naturligvis skuffende og lavere end forventningerne efter 2017. Vi har ikke været gode nok i forhold til timing og til at nå det brede publikum. Vi har ikke nået de forventede besøgstal i vinter- og efterårsferierne, som betyder meget på bundlinjen. ARoS er et museum, der gør tingene anderledes, og som tør tage store chancer. Med en sådan vision, må man også forvente, at bølgedale vil forekomme"

Således udtaler kunstmuseet ARoS' direktør Erlend Høyersten sig til flere dagblade, og årsagen skal findes i, at museet i 2018 har haft et anslået besøgstal på cirka en halv million. 

Når jeg antyder, at tallet er anslået, er det fordi, man ikke præcist har det samlede tal ud fra hvor mange, som har løst billet til museet eller hvor mange af museets medlemmer, der er gået igennem tælleapparaterne. 

Jeg kan ikke helt forstå, at de 500.000 ikke er et tilfredsstillende resultat? I JP Aarhus fremstilles resultatet i en overskrift med teksten "2018 røg helt ned i bølgedalen for Aros" og Aarhus Stiftstidende kalder resultatet et "rædselsår for ARoS". 

Jeg finder nu besøgstallet pænt. Det er faktisk det næsthøjeste for et dansk kunstmuseum i 2018. 

Jeg bør dog lige pointere, at tallet er vejledende, men det præcise antal bliver publiceret på et tidspunkt, da Dansk Statistik og Kulturstyrelsen forlanger, at man redegør for såvel gæster, der har brugt museet som gennemgang og i forbindelse med butiks- og cafébesøg (722.109), som entrébetalende udstillingsgæster.