mandag den 7. januar 2019

Louisiana slår publikumsrekord

Kunstmuseet Louisiana har andet at byde på end kunst i verdensklasse. Her er udsigten ud over Øresund på en decemberaften

På kunstmuseet Louisiana i Humlebæk glæder man sig i denne tid. 

Ifølge Aarhus Stiftstidende har museet slået sin egen publikumsrekord i kraft af, at ikke færre end 755.500 besøgende har købt billet til udstillingerne i 2018. 

Jeg må sige, at jeg muligvis ikke er så overrasket over dét tal, da Louisiana var meget velbesøgt, da min kone og jeg besøgte museet på en af de sidste dage i december. 

Andre kunstmuseer har også haft flotte besøgstal. Således har 448.934 besøgt Ny Carlsberg Glyptoteket i København i det forløbne år og Arken 410.000, hvor Statens Museum for Kunst halter lidt efter med 310.000. 

For sidstnævnte institution er der tale om en beskeden tilbagegang, hvorimod van Gogh-effekten har givet Arken en pæn fremgang. 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus har i skrivende stund - sådan cirka en uge inde i 2019 - endnu ikke offentliggjort det samlede besøgstal for 2018, men her vælger man jo som bekendt at tælle alle med, som blot går igennem museets offentlige område, så dette tal skal nok under alle omstændigheder tages med et gran salt.