onsdag den 3. juli 2019

Hænger 'The Next Level' i en tynd tråd?

Nogenlunde sådan skulle 'The Next Level' på Officerspladsen foran ARoS tage sig ud fra luften (Animation: ARoS)

Hvis man skal tage en overskrift i Aarhus Stiftstidende for pålydende er finansieringen af det spektakulære projekt på ARoS, 'The Next Level', næsten i hus - og dermed er et væsentligt skridt taget i forbindelse med etableringen af et underjordisk miljø, der skulle befinde sig i området mellem Musikhuset, Officersbygningen og Ridehallen foran museet. Beskedne 25 millioner kroner er ifølge Stiften hvad, der mangler til projektet. 

Hvis man imidlertid læser en artikel i Jyllands-Postens Aarhus-sektion, ser forholdene anderledes ud. 

Det i forvejen stærkt decimerede projekt, som er udarbejdet af den verdenskendte, amerikanske kunstner James Turell, mangler et beløb, som var blevet lovet af Salling Fondene, men her har man trukket de 100 millioner tilbage, da betingelsen i sin tid var, at de skulle bruges inden for tre år. Derfor må ARoS genansøge om beløbet. 

Til Jyllands-Postens Esben Larsen Mikkelsen udtaler museets direktør Erlend Høyersten "tilbage af de 176 millioner kroner er 26 millioner, som skal skaffes inden for fire-fem måneder, ellers må projektet droppes i denne omgang". 

Høyersten udtrykker dog en vis optimisme i forhold til det lovede beløb fra Salling Fondene. Herfra hedder det ifølge Jyllands-Posten: "Hvordan en ny ansøgning er, ved vi af gode grunde ikke, før vi modtager den. Selv om vi må se velvilligt på en ansøgning, kan eller vil vi ikke love 100 millioner kr. Projektet har ændret sig, det samme med anlægsbeløbet, så ansøgningen kan jo også have ændret sig", udtaler presseansvarlig hos Salling Fondene Kasper Riggelsen

Det oprindelige projekt var budgetteret til 320 millioner kroner.