søndag den 21. juli 2019

Kunsthal Nord 10 år

'Provisorisk landskab': Byggematerialer (foto: Kunsthal Nord)

I kulturhuset Nordkraft i Aalborg finder man Kunsthal Nord, som d. 1. august kan fejre 10 års jubilæum som udstillingssted. 

I begyndelsen, er mit indtryk, gjorde Kunsthal Nord sig mest bemærket som en lokalt forankret udstillingsinstitution. 

Senere har Kunsthal Nord - under ledelse af Henrik Broch-Lips - placeret sig på kunstens danmarkskort med en bred variation af udstillinger med nogle af kongerigets fremmeste samtidskunstnere. 

Jeg har ofte besøgt kunsthallen i Aalborg og altid været spændt på, hvordan de skiftende udstillere har forholdt sig til kunsthallens postindustrielle miljø, som sagtens kan udgøre en udfordring. 

Jubilæet markeres på flere niveauer - heriblandt en udstilling iscenesat af kunstnerne Jan Danebod og Peter Olsen. 

Om udstillingen 'Provisorisk landskab' hedder det blandt andet i kunsthallens pressemeddelelse: "Den gennemførte totalinstallation vil omfatte en række kunstneriske medier som installationer, skulpturelle ophobninger, ready mades, printede renderinger, afstøbninger og tekst. Man vil opleve at bevæge sig rundt i en slags lagerrum med ophobninger af forskellige industrielt fremstillede byggematerialer". 

Udstillingen kan ses frem til d. 20. oktober - og jeg vender naturligvis tilbage til jubilæum og udstilling her på siden senere på sommeren.