fredag den 6. november 2020

Tid som ressource i arkitekturenNår man er bosiddende i en by, hvor det ene nybyggeri efter det andet skyder op i en helvedes fart, er det faktisk interessant at besøge en udstilling, der belyser arkitektur ud fra en filosofi om langsomhed.

Arkitekten Anupama Kundoo fremhæver i forbindelse med sin udstilling 'Taking Time' på kunstmuseet Louisiana tid som en væsentlig menneskelig ressource.

Udstillingen er opbygget med eksempler på materialevalg og hvilke grundtanker, der ligger til grund for disse. Samtidig giver den et detaljeret og overordnet blik på Kundoos samlede arkitektoniske historik.

Da jeg/vi besøgte udstillingen på Louisiana, var der så meget run på udstillingen 'Fantastiske kvinder', at det var muligt at se 'Taking Time' i forholdsvis fred og ro. Og i et passende tempo!

Anupama Kundoo er født i Pune i Indien i 1967, og hun er uddannet arkitekt på JJ College of Architecture, University of Mumbai i 1989.

"Kan arkitekter redde verden? Louisiana ser mod fremtiden i ny vellykket udstilling". Kristeligt Dagblad giver fem stjerner til udstillingen - og her er jeg på bølgelængde med dagbladets anmelder.