torsdag den 24. december 2020

Tilbageblik på 2020 #10

 
















"Årsagen til, at man som tilskuer omgående bliver indfanget af totalinstallationens impuls, skal findes i, at museets ellers så stærke arkitektur bliver komplet udslettet på en sjælden set måde. Man oplever faktisk en vis lettelse, da man forlader den indvendige del af installationen, da den viser forholdet mellem den virkelige verden og en fiktiv metropol ved navn San San. Navnet refererer til to byer på den amerikanske vestkyst. San Diego og San Francisco er groet sammen i Freeman og Lowes fiktionsverden"


Kunstnerne, der refereres til i uddraget fra en anmeldelse, er Jonah Freeman og Justin Lowe, som med udstillingen 'Colony Sound' på ARoS i Aarhus har forvandlet udstillingsrummet i Niveau 1 til et dystert fremtidsscenarie, der samtidig peger bagud i tiden. 


Som det fortælles i teksten oplever man en verden totalt isoleret fra museets arkitektur - og det gør oplevelsen dobbelt surreel og fascinerende. Fem stjerner opnåede udstillingen i min anmeldelse.


Når museet genåbner efter den aktuelle nedlukning, kan 'Colony Sound' ses indtil d. 21. februar. 


Hvad der sker i ARoS' Niveau 1 derefter, må stå hen i det uvisse, da museet endnu ikke i skrivende stund har publiceret programmet for 2021. For dårligt af så stor en udstillingsinstitution!