tirsdag den 4. juli 2023

Det ser sort ud for kendt auktionshus

 

Lauritz.com - her symbolsk bag pigtråd (foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

I dagens avis (Politiken) kan man læse om et beløb på omkring 180.000 kr., der er strandet hos auktionshuset Lauritz.com. 

Pengene skulle være brugt til nødhjælp i Ukraine, og baggrunden er, at nogle initiativtagere har fået 40 designere og kunstnere til at donere et værk til formålet. 

Disse værker skulle efterfølgende sælges via auktionsfirmaet, men pengene står nu på firmaets konto, og kommer sandsynligvis aldrig videre, da Lauritz.com er under rekonstruktion, som vel i princippet er det samme som at være i betalingsstandsning. 

Auktionshusets administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm skriver i en udtalelse til Politiken: »Vi er meget kede af og beklager dybt, at vi har udeståender, som vi ikke har kunnet afregne som aftalt«. 

Skulle miraklet ske, at Lauritz.com undgår en konkurs, tror jeg, at mange vil holde sig en anelse tilbage med henblik på at sælge genstande via firmaet. 

Til gengæld går jeg ud fra, at et potentielt konkursbo vil rumme så mange værdier, at nogle af de, der har penge til gode, vil kunne få en procentdel udbetalt? Men hvad ved jeg?? 

På Facebook findes en gruppe, som hedder 'Os som Lauritz.com skylder penge'. 

Det sidste nye er, at Lauritz.com har fyret en tredjedel af deres medarbejdere, hvilket udgør 40 personer, der skal have deres løn udbetalt af Lønmodtagernes Garantifond. Samtidig lukker auktionshuset flere filialer.