onsdag den 11. februar 2009

Jorns komplette grafiske værk

Der er ingen tvivl om, at Asger Jorn besad en næsten manisk lyst til at eksperimentere inden for de kunstneriske udtryk, han valgte at beskæftige sig med. Hvordan dét kom til udtryk inden for grafikken kan fra den 3. marts opleves på Silkeborg Kunstmuseum, hvor man på datoen, som er Jorns fødselsdag – han ville være fyldt 95 – åbner en ganske omfattende udstilling, der viser kunstnerens komplette grafiske værk.

Ingen mulige teknikker og fremgangsmåder var Asger Jorn fremmed. Han arbejdede med raderinger, ætsninger, træsnit og litografi i ét væk – og det virker som han supplerede maleriet med disse arbejder frem for at isolere grafikken i forhold til de andre ting, han var engageret i.

Jeg har i den seneste tid haft rigeligt mulighed for at følge arbejdet med den store udstilling, som er godt og vel halvvejs i ophængningen. I forbindelse med åbningen på Silkeborg Kunstmuseum præsenteres et nyt oevre-katalog over Jorns grafiske arbejder. Dette er en opdatering af et tilsvarende katalog, der udkom en gang i 70’erne.

Jeg glæder mig til at se både katalog samt den færdige udstilling.