lørdag den 6. juni 2009

'Skudt papegøjen'

Her ses Lars Ravn mellem to ”bunnies” til åbningen af ’Skudt papegøjen’. Til venstre ses musikeren og digteren T.S. Høeg og til højre udstillingens tilrettelægger Lene Laigaard Andersen, Silkeborg Kunstmuseum (foto: Jørgen Kjærgaard)


Ja, hvad skal sådan en eksotisk fugl nu skydes for? Det er hvad Lars Ravn har valgt at kalde sin retrospektivt anlagte udstilling på Silkeborg Kunstmuseum. ’Skudt papegøjen’ er jo et udtryk, man bruger, når man virkeligt har været heldig i et valg eller blot dygtig. Måske er dygtighed ofte forankret i, at man befinder sig på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt – og det har Lars Ravn sandsynligvis været god til.

Ikke desto mindre handler det også om at netop opsøge stederne og tidspunkterne, og uden idé kan man være aldrig så heldig eller dygtig.

Ravn er under alle omstændigheder en kunstner, der er helt sin egen på den danske kunstscene og udstillingen på kunstmuseet bekræfter, at intet er for kompliceret eller for far out til en kunstnerisk bearbejdning. Med vekslende resultat. Nogle gange er det fantastisk og andre gange er det så ikke-fantastisk. Sådan er livet!