onsdag den 17. juni 2009

Uventet økonomisk håndsrækning til ARoS


Dagspressen har fokuseret massivt på kunstmuseet ARoS’ økonomiske situation i den senere tid. Museets gigantiske underskud er blevet beskrevet op og ned af stolper, bestyrelsesformand Jørgen Dissing er gået af og samtidigt har man kunnet opleve en vis indignation over, at museets direktør, da man efterlyste en udtalelse fra ham, befandt sig så langt borte som i Venedig, hvor Biennalen netop er åbnet. Man kan vel godt anføre, at det var meget naturligt, at Jens Erik Sørensen befandt sig i Venedig på netop det givne tidspunkt?

ARoS’ kassekredit er af Århus Kommune blevet forhøjet med halvanden million – på visse betingelser. Et beløb, der ifølge den afgåede formand slet ikke rækker. Men – som ordsproget fortæller, her dog i lettere omskrevet form – når nøden er størst, er de gamle fjender nærmest. Således vil konceptkunstneren Uwe Max Jensen skænke et beløb til ARoS, og beløbet vil modsvare dét, som kunstneren kan få ind via et salg af en maleri, som kunstneren har malet og efterfølgende sætter til salg på auktionssitet Lauritz.com.

Billedet forestiller ARoS’ direktør Jens Erik Sørensen og det fremstiller direktøren i en kraftig rødlig nuance under henvisning til, at han ofte har været ”oppe i det røde felt”, når det har handlet om netop Uwe Max Jensen, der i en lang periode havde karantæne på museet af forskellige årsager, som også har været belyst i dagspressen.

Uwe Max Jensen forventer, at billedet vil kunne indbringe et sekscifret beløb. Og det kunne vel give lidt til det økonomisk trængte museum?