fredag den 5. juli 2013

Den gyldne periode i dansk kunst

Jeg vil tro, at de fleste, som måtte besidde et lidenskabeligt forhold til den danske guldalderkunst fra 1800-tallet, har været på besøg på kunstmuseet ARoS i Aarhus for længst med henblik på at se museets bud på det ypperligste inden for den gyldne epoke i dansk kunst.

Det er især maleriet, der er temaet på udstillingen, og det er nok ikke så mærkeligt, da kunstnere som P.C. Skovgaard, Christen Købke, J. Th. Lundbye og C.W. Eckersberg er malere, og disse udgør blot en lille del af de mange 1800-tals kunstnere, der er repræsenteret i dette overflødighedshorn af god kunst.

Jeg lagde mærket til, under mit besøg på udstillingen, at mange af de udstillede værker var udlån fra private samlinger, og netop den slags sjældne kunstværker giver en helt fantastisk dimension til sådan en udstilling.

Selv om man ikke er Guldalder-nørd, kan man få en masse ud af at opleve de mange kunstværker på ’GULD – Skatte fra den danske guldalder ’ på ARoS – og der er god tid. Udstillingen kører frem til d. 20. oktober.

Illustration: Martinus Rørbye: ’En loggia fra Procida’, olie på lærred, 1835 (pressefoto: Ole Hein Pedersen/ARoS)