torsdag den 25. juli 2013

Open call... eller lukket fest?

”Det kunstneriske program for 2013-14 med titlen Systemics Series er udviklet af kunstnerisk leder Joasia Krysa. Programmet søger at lave en forbindelse til udstillingsstedets rige historie som et transformerende sted, hvor forskellige former for viden har været skabt. Systemics Series låner sin titel fra kypernetik-feltet med ønsket om at reflektere over en tiltagende kompleks verden fuld af forbindelser og interrelationer. I dette scenarium er alle ting forbundet dynamisk som en del af et større system, som strækker sig til videnskab, teknologi, økonomi, politik, filosofi og andre diskurser og narrativer, og som dermed udvider vor forståelse af samtidskunst og kunstprocesser, interaktioner og tværfaglighed”
 
Der er nok en enkelt eller to, der har overvejet at reagere på Kunsthal Aarhus’ såkaldte open call (indbydelse til at ansøge om udstilling i institutionen), som efter at have læst betingelserne for at ansøge, stikker piben ind og opgiver på forhånd, når de er blevet bekendtgjort med ovenstående svada på kunsthallens website?
 
For mig ligner betingelserne et godt og gangbart forsøg på at gøre, hvad der tidligere var kendt som Århus Kunstbygning til et æstetisk eksperimentarium frem for en seriøs kunstudstillingsinstitution.
 
Om begrebet ”kypernetik” kan man i øvrigt læse på Wikipedia:Kypernetik er en teori om kontrolmekanismer i dyr, mennesker og maskiner. Begrebet bruges også i afledt betydning, nemlig i studiet af naturlige eller konstruerede systemer, som på basis af tilbagekobling”. Jeg går ud fra at Wikipedia-skribenten ved noget om emnet?
 
Afslutningsvist: Vedrørende den udviklede forståelse for samtidskunst og kunstforståelser med afsæt i denne open call? Det skal jeg lige tænke over…