lørdag den 9. november 2013

Fem hjerter til 'Director's Choise'





”I kunstverdenen er gårsdagens provokation ofte morgendagens dekoration. Kunst må gerne være det meste, blot ikke pæn, kedelig og udtryk for den gode smag. Det gør ikke engang noget, hvis kunst også går hen og bliver helt skæv”
 
Citatet herover skulle gerne være en del af beskrivelsen af den afgående direktør for kunstmuseet ARoS, Jens Erik Sørensen. Det er et – kort – uddrag af Peter Michael Hornungs fem-hjertede anmeldelse i Politiken af udstillingen ’Director’s Choise’, som finder sted netop nu på museet og frem til nytår.
 
I samme anmeldelse påpeger Hornung, at Sørensen – til dagligt blot kaldet ”JES” – går over i historien som den danske museumsdirektør, hvis afgang har givet anledning til flest afskedsudstillinger. Her nævnes ’Kay Christensen – det evige eventyr’ (som jeg ikke selv har fået set endnu), ’Pas de deux Royal’ (som jeg også har til gode) og ’Tal R – The Virgin’ (som åbner snart – og som jeg glæder mig til).
 
Selv om JES udspiller sin rolle på ARoS, er det nok tvivlsomt, om han samtidigt udspiller sin rolle på den danske kunstscene.
 
Hans efterfølger hedder Erlend Høyersten – og kommer fra Norge.