torsdag den 28. november 2013

I forsvar for Kluge

Britiske, amerikanske og canadiske medier citeres på nettet for at mene, at kongefamiliens medlemmer i Thomas Kluges portræt ”minder mere om dæmoner end om rigtige mennesker”. Hjemmesiderne Reddit og Buzzfeed har ”gjort opmærksom på ligheden mellem maleriet af kongefamilien og gyserfilmplakater”. Netavisen The Hoffington Post hæfter sig mest ved portrættet af Prins Christian: ”Stakkels Prins Christian, som normalt ser så sød og munter ud, står forrest og minder mest af alt om en af tvillingerne fra ’Ondskabens Hotel’”.
 
Preben Winther – skribent på Kunstavisen – er mildest talt fornærmet over de relativt negative anmeldelser af Thomas Kluges for nyligt afslørede maleri af den kongelige familie.
 
Han ser de kritiske kommentarer som et udslag af jantelov og priser nærmest Thomas Kluge som et af nutidens største genier på kunstscenen.
 
Hoffington Post, som der refereres til i citatet fra Kunstavisens hjemmeside herover, rammer dog ganske præcist – og under alle omstændigheder sætter kommentaren da fokus på Stanley Kubricks mesterværk.
 
På billedet, som er et beskedent udsnit af maleriet, ses kunstneren, der ubeskedent har implementeret sig selv i kompositionen.