fredag den 17. januar 2014

Intet spild - Song Dong i Kunsthal Aarhus

Waste Not er et samarbejde mellem kunstneren og hans mor, der startede i et forsøg på at vriste moren ud af sorgen, der fulgte efter kunstnerens fars død i 2002. I processen med at organisere og arrangere tingene, blev fortidens bagage pakket ud og givet nyt liv”

Således kan man læse i formidlingsmaterialet om installationen ’Waste Not’, der er en del af ’Systematics #3’, der netop er åbnet i Kunsthal Aarhus. 

Kunstneren, der står bag værket, færdiggjort i 2005, er kinesiske Song Dong, som publikum til Documenta 13 i 2012 sikkert vil huske for hans udendørs land-art installation ’Doing Nothing Garden’. 

Aktuelt byder Song Dongs ruminstallation på mere end 10.000 objekter, der i et sindrigt system fylder hele underetagen i Kunsthal Aarhus til bristepunktet. 

Det er fascinerende og vidner om et kinesisk samfund, hvor man nødigt smider ting ud. På samme tid kan man sagtens associere til nutidens Kina, der har fulgt den vestlige kulturs optagethed af materialistiske goder. 

Uanset hvordan man vælger at iagttage værket, bør man – hvis man er i nærheden – opleve Song Dongs bud på et kontemporært kunstværk i det 21. århundrede, hvor der som bekendt er langt mellem snapsene.