mandag den 6. januar 2014

Katja Bjørn udstillingsaktuel

”Siden 2004 har Katja Bjørn særligt markeret sig med en unik form for videoskulpturer, der kombinerer hverdagens genstande med video, hvori hun udforsker krydsfeltet imellem videoens narrative rum og skulpturens form i relation til menneskets krop. Oftest optræder kunstneren selv i videoerne. Værkerne tager udgangspunkt i den nøgne krop som symbol på menneskets eksistentielle grundvilkår og de hermed følgende associationer; seksualitet, forgængelighed, skrøbelighed, tiltrækning, afsky, fødsel og død. Samtidig iscenesætter de følelser der ofte opstår i mødet med menneskets krop f.eks. i forhold til voyeurisme”

Blandt andet sådan kan man læse på Charlotte Fogh Gallerys hjemmeside om videokunstneren Katja Bjørns værker og karriere. 

Årsagen skal findes i, at Bjørn om ganske kort tid afholder sin anden separatudstilling hos Charlotte Fogh. 

Udstillingen har titlen ’The Source’ og omdrejningspunktet er en kilde på Island, hvor fire islandske og tre iranske kvinder i aldersgruppen 15-60 år forandrer sig i mødet med hinanden og det særegne islandske landskab. Udstillingen åbner d. 10. januar og varer frem til d. 8. februar. 

Senere har Horsens Kunstmuseum Katja Bjørn som udstillingstema med en totalinstallation med titlen ’Sov min elskede’