tirsdag den 15. april 2014

KP-pris til Katrine Hvid

"Kære kunstnere og kunstvenner!

Det er med stor glæde, jeg i dag på vegne af Aarhus Stiftstidendes Fond kan uddele Fondets Rejselegat til en af KP 14' s deltagende kunstnere.

Rejselegatet er ikke stort - det er på 10.000 kr. - men jeg kan oplyse jer om, at det har været et stort arbejde for den lille kunstjury at vælge blot én blandt de mange spændende kunstnere der udstiller i år. For årets udstilling strutter jo af talent inden for mange forskellige medier og stilarter.

Juryen, der i år har bestået af Rektor for Kunstakademiet, billedkunstneren Jesper Rasmussen, KP's formand Anne Katrine Graah Rasmussen og undertegnede, - var enige om denne gang at give rejselegatet til en af de mere stilfærdige kunstnere på KP - een som i et abstrakt billedsprog arbejder med at undersøge de basale kunstneriske muligheder omkring rum, linie, form, farve og lys.

Med engagement og trang til fordybelse søger hun at aftvinge sin kunst nye udtryk og nye former både på væg og på gulv.

Måske kan hendes kunst virke lidt undseelig og reserveret i en tid, hvor der ellers er skruet helt op for billedeffekterne i verden omkring os. Men måske netop derfor har juryen valgt en kunstner  hvis værker er nedtonet og perfektionerede.

En enig jury har således besluttet at give Aarhus Stiftstidendes Fonds Rejselegat 2014 til:
......Katrine Hvid.

Tillykke! Vi ønsker God rejse!"


Sådan lød fhv. direktør for ARoS Jens Erik Sørensens tale i forbindelse med overrækkelen af KP-prisen til Katrine Hvid lørdag d. 12. april i Kunsthal Aarhus.


Prisen gives til en kunstner, der ifølge prisudvalget har gjort sig overordentligt smukt bemærket på årets Kunstnernes Påskeudstilling.