lørdag den 27. september 2014

Fjerde del af Systemics-serien åbnet i Kunsthal Aarhus
'Aarhus Rapport - avantgarden som netværk (eller, det ultralokales politik)' udgør Systemics "4 i Kunsthal Aarhus, og udstillingen har en historisk vinkel, da den beskriver en epoke i det aarhusianske kulturscene - nemlig 60'ernes avantgardescene, der var meget livlig og på flere måder anarkistisk og nyskabende. 

Når man bruger den slags termer om et kunstunivers i dag, kan det godt virke en anelse provinsielt, hvad der skete i Aarhus dengang; men alt bør naturligvis iagttages i perspektivet af den tid, hvor tingene foregik. 

Tiden i dag er anderledes; og det anskueliggøres på udstillingen i kraft af et antal samtidskunstnere og deres bud på, hvordan man kan gå i dialog med fortidens avantgardister. 

Det hele er meget pædagogisk bygget op, og det er sandsynligt, at det ikke er under en fernisering, hvor vinen flyder i floder, og som jeg deltog i d. 26. september, man sætter sig grundigt ind i en sådan udstillings præmis. 

Jeg håber da at få "samlet op" og få gennemset projektet snarest muligt. Der er meget at se på og meget at gå i detaljer med. 

Alt dette vender jeg formentligt tilbage med på et senere tidspunkt.