lørdag den 13. december 2014

Hamburger Kunsthalles program for 2015

Det er ofte sådan, at man fokuserer på, hvilke udstillinger, der finder sted på danske kunstmuseer. Sådan har jeg det i hvert fald - og netop derfor ser jeg ved denne tid frem til, når udstillingsinstitutionerne offentliggør deres program for det kommende år. 

Der findes imidlertid også kunstmuseer i udlandet, og når man bor i Jylland, kan det ofte være lige så relevant at smutte en tur til Hamburg frem for f.eks. København. 

Hamburger Kunsthalle har netop sendt deres udstillingsprogram for 2015 ud - og på det centralt beliggende museum kan man bl.a. i det kommende år se en udstilling fra en samling tilhørende Arthur og Hedy Hahnloser-Bühler, og her vises værker af Cézanne, Van Gogh, Bonnard og Manguin. Denne udstilling løber i perioden 20. februar-16. august. 

I foråret kan man opleve noget så eksotisk som feministisk avantgardekunst fra 70'erne på museet, så man bør ikke påstå, at Hamburger Kunsthalle ikke har et alsidigt udstillingsprogram. 

Sidst på året viser man så en kunstner, der har været udstillingsaktuel i år på kunstmuseet Louisiana - nemlig Emil Nolde, og her fokuserer man meget naturligt på Noldes forhold til byen Hamburg. 

Man kan se hele Hamburger Kunsthalles program (desværre kun på tysk) for 2015 HER>