torsdag den 18. februar 2016

Arkitekturkritik i Skagen

"Værst er det umage møde mellem hovedbygningen og den nye bygning. Ulrik Plesners røde teglbygning fra 1928 har en blød afslutning i sit valmede tag med en taskekvist. Den stirrer nu ind i nybygningens blinde lodrette gavl, og en glasmellembygning, der er blevet museets nye hovedindgang, skærer tagskægget over og maser sig ind i tagfladen uden respekt for dens bevægelse"

Sidste år indviede Skagens Museum en ny tilbygning (billedet) i, det for Skagen så udsædvanlige materiale, skifer. 

Jeg var på besøg på museet i maj sidste år, og kunne se en bygning, der i høj grad skiller sig ud fra byens karakteristiske gule huse med røde tegltag. 

Politikens arkitektur- og kunstanmelder Karsten R.S. Ifversen har besøgt museet og han er alt andet end begejstret for den nye tilbygning, som han anmelder i forbindelse med færdiggørelsen af renoveringen af museets oprindelige museumsbygning. 

Han tilføjer i sin anmeldelse, at "det er som om man vil sige: 'Nok med Skagen og dens skabagtige forlorne fiskeridyl. Her kommer et stykke moderne arkitektur. Bang!'". 

Jeg skal personligt hverken bifalde eller kritisere Ifversens iagttagelser, men blot konstatere, at den nye tilbygning fungerer fint indvendigt som udstillingsenhed.