mandag den 8. februar 2016

Louisiana-udstilling deler vandene

"Intet må ligne de kunstneriske idealer fra gamle dage. Når man kun betjener sig af linjer, kuber, rene geometriske former og elmotorer, er man jo hverken akademisk, litterær eller elitær. Så er man - eller også burde man være - på bølgelængde med alle, der har øjne i hovedet, og tror på, hvad deres øjne fortæller dem. Men selv om man ser sig for, ser man ikke altid det, man tror, man ser. Et af malerierne - af polakken Ryszard Winiarski - ligner til forveksling en moderne QR-kode. Men ligheden er en ren og skær tilfældighed. For maleriet er 45 år gammelt"

Den netop åbnede udstilling 'Eye Attack - Opart og kinetisk kunst 1950-70' på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk deler i nogen grad meningerne hos et par af landets store dagblade. 

Citatet herover stammer fra Peter Michael Hornungs fem-stjernede anmeldelse i Politiken; og til sammenligning gav min gode kollega Tom Jørgensen kun tre stjerner til udstillingen i Jyllands-Posten. 

Temaet "op art" er sikkert noget, de fleste husker fra 60'erne, hvor det især i modeindustrien fik en betydning. 

Af samme årsag skal jeg ikke afvise muligheden for, at temaet muligvis fremstår lidt gammeldags i min optik? 

Jeg besidder i hvert fald ikke afgørende stor lyst til at se udstillingen, som kan ses på Louisiana frem til d. 5. juni.