fredag den 9. september 2016

Fem til Warhol og Da Corte

Andy Warhol: 'Little Electric Chair', 1964-65 (PR-fotoHEART Herning Museum of Contemporary Art)

"Warhol var stærkt optaget af sit helbred - nærmest som vi er i dag - og svingede tilsyneladende mellem troen på helsekost og troen på helende krystaller. Uden af den grund at miste sin barnetro. Hvilket er endnu et konflikttema i udstillingen: Katolik på det tidspunkt i USA. Og så homoseksuel. Derfor måtte Warhol selvfølgelig også forholde sig til kristendommen som motiv; blandt andet ved at parafrasere Leonardo da Vincis billede af den sidste nadver"

Uden at røbe for meget, kan jeg godt sige, at jeg selv i min anmeldelse af udstillingen 'Andy Warhol - Manden bag myten', som finder sted på HEART i Herning, har et vist fokus på Andy Warhol's forhold til religion som kontrast til samme kunstners homoseksualitet. 

Det samme har Berlingskes kunstanmelder Torben Weirup. Det er netop fra Weirups fem-stjernede anmeldelse, citatet herover stammer. 

Det er, når man har beskæftiget sig med Warhol, vigtigt at nævne Alex DaCorte's suppleringsudstilling '50 Wigs', som finder sted på samme museum i samme tidsrum, hvilket vil sige frem til d. 8. januar 2017.