torsdag den 6. oktober 2016

CC på Papirøen


Forkortelser er ofte nødvendige, hvis f.eks. navnet på et udstillingssted er meget snørklet og indviklet. 

Af samme årsag har man valgt blot at bruge bogstavet C i en dobbeltform på facaden af det forholdsvist nye - og desværre - midlertidige udstillingssted Copenhagen Contemporary i det revitaliserede område Papirøen i København. Her har i mange år været placeret et gigantisk papirlager, som har givet lokaliteten sit navn. 

Dette industribyggeri rummer ikke blot i sig selv en stor historisk autenticitet. Bygningen er faktisk overraskende velegnet som udstillingsted i kraft af rummenes storhed og iboende autonomi. 

Jeg talte med CC's eksterne kommunikationsmedarbejder under mit besøg på stedet for nyligt, og han var faktisk ikke helt klar over, hvordan den fjernere fremtid ser ud for institutionen - blot at der er tale om et lejemål, der udløber ved udgangen af 2017. 

Så vidt vides er der planlagt opførelse af boliger som erstatning for det fine miljø, der kendetegner området. 

I mellemtiden kan man glæde sig over et udstillingssted, der aktuelt viser udstillinger af islandske Ragnar Kjartansson (video), amerikanske Bruce Naumann (video/installation) og den syrede tyske teknofreak Carsten Nicolai, der viser nogle ret fantastiske installationer med lys og grafiske enheder som virkemidler. 

Især den mere end 30 meter lange lyd- og lysinstallation 'Undisplay' (det lille billede) gjorde et vist indtryk på denne blogredaktør. 

Carsten Nicolai er født i 1965 og er samtidigt kendt under navnet Alva Noto, som beskæftiger sig med lydperformances

Udstillingen med Nicolai er netop blevet forlænget fra 2. oktober til 22. oktober, hvor der afsluttes med en stor finissage, hvor Alva Noto vil være til stede med noget electronica.