søndag den 22. januar 2017

Aarhus nu officielt Kulturhovedstad 2017Et kæmpe lysshow på Aarhus Havn var blandt andet, hvad man kunne opleve ved åbningen af Aarhus 2017 (fotos: Tina Sørensen)

"Man er efterhånden nervøs i de her tider, når der er så mange mennesker samlet på gaden. Men der var ikke så meget som en lommetyv. Det virkede meget tjekket og gennemført"

Sådan udtaler kulturredaktør ved Jyllands-Posten, Palle Weis, efter det store show, der markerede åbningen af Kulturhovedstad Aarhus 2017. 

Og alle, der så showet på TV - og sikkert også i virkeligheden? - kan sagtens være enig med kulturredaktøren. Det virkede meget storslået og fantastisk. 

Weis supplerer sin udtalelse med "Det er et meget omfattende program. Der er både det elitære og det folkelige indenfor alle kunstneriske genrer. Det er så stort og omfattende, at man næsten ikke kan overskue det"

Det kan man nemt være enig med ham i. Men jeg har stort set overblik over de billedkunstneriske begivenheder, som kommer til at præge den første del af kulturåret.