lørdag den 22. april 2017

Hård kritik af Helle Thorning-portræt

Der er en tradition for, at når en politiker har bestridt statsministerposten i Danmark, får vedkommende malet et portræt af sig, som efterfølgende skal pryde væggene på Christiansborg og bringe vedkommende i selskab med rækken af statsministre, som gennem historien har fungeret på posten. 

I går blev således et portræt (billedet) af Helle Thorning Schmidt afsløret på "borgen", og dette portræt er malet af den unge billedkunstner Ditte Ejlerskov

Afsløringen har medført en sand kritikerstorm i trykte, digitale og på sociale medier. For eksempel har min gode kollega Tom Jørgensen udtalt i TV2 News, at "det er en kunstner, der kan 80% af det, der skal til. Det er de sidste 20%, der gør forskellen. En dygtig reklametegner kan gøre det der på samme måde. Der mangler bare et eller andet". 

I dagbladet Politiken afslutter Peter Michael Hornung sin tre-stjernede anmeldelse med: "Men i går sluttede den epoke, hvor mændene havde monopol på Christiansborgs Vandrehal. Det sker med et portræt af en viljestærk politiker. Men portrættet selv måtte gerne have været stærkere". 

Selv vil jeg afholde mig fra at vurdere et maleri, som jeg kun har set gengivet på computerskærm og som avisbillede.