lørdag den 1. april 2017

Ondak i Weekendavisen


"En skov af specialbyggede montrer understøtter denne analoge følelse: her vises et stort antal teenageværker af Ondák, som hans forældre har gemt. Det er smukke enkle tegninger og akvareller af ting: en lerkrukke, en stol, en petroleumslampe, et tinkrus, et reb. Det hele ligner noget fra meget gamle dage, men flere af værkerne er dateret til en gang tidligt i 1980erne"


Citatet herover stammer fra Maria Kjær Themsens anmeldelse i Weekendavisen af Roman Ondaks udstilling 'History Repeats Itself', som for tiden kan ses på museet Kunsten i Aalborg. 

Anmelderen har blandt andet i sin beskrivelse af udstillingen, som det fremgår, lagt vægt på en serie værker, som på sin vis tager udgangspunkt i den klassiske disciplin opstillingen eller "nature morte", hvis det skal være på fransk. 

Her har Ondak skabt en tre-dimensionel verden, hvor både værkerne og de oprindelige genstande optræder i disse tableauer, som kan findes i de omtalte monterer på udstillingen. 

Jeg har selv anmeldt udstillingen, og denne anmeldelse ligger lige nu i anmelderkøen hos redaktionen på et større dansk dagblad, men jeg vender naturligvis tilbage til denne anmeldelse og Roman Ondak nogle dage efter, at avisen har lanceret den. 

'History Repeats Itself' kan i øvrigt ses på Kunsten helt frem til d. 17. september.