mandag den 24. juli 2017

Alice Cooper finder Warhol-værk i et paprør

Andy Warhol: 'Little Electric Chair', ca. 1964-65, serigrafi (foto: Courtesy of Alice Cooper)

Sangeren og performeren Alice Cooper er kendt for en sceneoptræden, som består af diverse bizarre optrin. Blandt andet er han både blevet hængt og halshugget som en del af showet. 

En elektrisk stol har faktisk også været en del af hans ofte meget teatralske performances, og netop en elektrisk stol er motivet på et værk, som man nu ifølge avisen The Guardian har "gravet frem" af sangerens gemmer. 

Det drejer sig om en serigrafi af Andy Warhol. Dette værk er et af popkunstnerens mest ikoniske, og Cooper's første reaktion, da han hørte om serigrafiens reelle værdi var: "Er du seriøs? Jeg ejer det!" 

Værket, som Warhol forærede Copper, da de begge var en del af inderkredsen omkring klubben Max' Kansas City i New York, er adskillige millioner dollars værd, og det har i mere end 40 år været opbevaret i et paprør på sangerens lager. 

En ekspert har verificeret værkets ægthed, og Alice Cooper var egentligt en anelse tilbageholdende med at hænge det op i sit hjem, da han var en smule nervøs for at være i besiddelse af et så kostbart kunstværk; men han skulle angiveligt have ombestemt sig, og har nu i sinde at få det indrammet og ophængt, når han ved udgangen af året har færdiggjort en længere turné.