fredag den 21. juli 2017

Salvador Dalis moustache er intakt

Det stirrende blik og ti minutter over ti moustachen var karakteristiske for Salvador Dali (foto: Getty Images)

For nyligt kunne jeg her på blog'en fortælle om en spansk kvinde, der har påberåbt sig at være datter af den verdensberømte surrealistiske maler Salvador Dali, som døde i 1989. 

Således har kvindens advokat søgt om, at Dalis lig bliver tilvejebragt med henblik på at fremskaffe dna, som vil kunne bekræfte eller dementere den 61-årige Maria Pilar Abel Matinez' påstand om at Dali er hendes biologiske far. 

Salvador Dali havde ingen børn i sit ægteskab med Gala Dali, som i sine sidste år slog sig ned i en ejendom i Catalonien, hvorfra hun kun modtog besøg fra kunstneren efter en skriftlig ansøgning. 

Ifølge rygterne skulle fru Gala være en kvinde med en kolossal appetit på mænd, men denne appetit indbefattede altså ikke surrealisten med den karakteristiske moustache, der blev et varemærke for Dali, som skulle have efterladt sig en formue i milliardklassen. 

Det er dog ikke udsigten til en formue, der har inspireret Maria Pilar til at få bekræftet Dalis rolle som far til hende. Hun vil blot have historien på plads, hvilket vel er forståeligt. 

Nu har man imidlertid taget Dalis balsamerede lig op af graven, som er placeret centralt i kunstnerens eget museum i den catalanske by Figueres. 

Her har balsamøren, som i sin tid klargjorde Dalis lig, udtalt, at kunstnerens karakteristiske moustache er intakt efter 28 år i balsameret tilstand. Ifølge den engelske avis The Guardian udtaler han, at Dalis krop ligner "en mumie, der er som træ". 

Nu følger en efterforskning baseret på dna-materiale fra kunstnerens afsjælede legeme, og den proces forventer man, tager en til to måneder.