fredag den 4. august 2017

Strandingsmuseet i Thorsminde

Fra tårnet ved Strandingsmuseet St. George får man et flot view ud over Vesterhavet og Thorsminde Havn

Maleren Erik Styrbjørn Pedersen sår bag udstillingen 'Æ Haw', som kan ses på Strandingsmuseet St. George

"Strandingsmuseet består nu af en række lave, sorte træbygninger, der lægger sig omkring en kerne af en lys og fin beton med en taktil overflade fra en rå bræddeforskalling. Den skyder sig op i et tårn med udsigt over klitterne til havet og den strand, hvor vraggods og lig fra havarerede skibe gennem århundreder er drevet ind.

Et af Maali og Lalandas kendetegn er en udstrakt brug af stålplader, og dem oplever man i Strandingsmuseet i trapper, karme og etageforkanter, steder, der markerer overgangen fra ét rum til et andet. Og netop gæsternes bevægelse rundt i museet er særligt iscenesat"

Citatet herover er hentet fra Karsten R.S. Ifversens anmeldelse i Politiken af den for nyligt gennemførte opdatering af Strandingsmusum St. George i Thorsminde i Vestjylland. 

Bag ombygningen af museet står arkitekterne Frank Maali og Gemma Lalanda, og vi besøgte på en halvkølig og fugtig dag museet, der lever op til de forventninger, som anmelderen i kraft af fem hjerter i avisen giver næring til. 

Personligt ville jeg muligvis nøjes med fire stjerner, hvis det udelukkende var arkitekturen, som skulle vurderes; men Strandingsmuseum St. George er et fint museum med mange genstande som historiefortællere og en masse supermoderne formidlingsværktøjer inkluderet til glæde for museets gæster.