fredag den 26. oktober 2018

Randers Kunstmuseum efterlyser L.A. Ring-portræt af Brendekilde

L.A. Ring: Portræt af H.A. Brendekilde (fotograf ukendt)

Den 23. november åbner en udstilling på Randers Kunstmuseum, der belyser det kollegiale forhold og venskabet mellem de to malere L.A. Ring og H.A. Brendekilde, der levede i henholdsvis 1854-1933 og 1857-1942. 

I 1882 malede Ring et portræt af Brendekilde, og dette værk vil man morderligt gerne vise på den omtalte udstilling, der får titlen 'Kunstnerbrødre'. 

Maleriet blev i 2002 solgt til en dansk køber ved en auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København, og siden har en inspektør fra Statens Museum for Kunst prøvet at opspore maleriet uden held. 

Hos Bruun Rasmussen har man desværre heller ikke været i stand til at opspore værket, og derfor har man fra Randers Kunstmuseum prøvet at lave en større landsdækkende efterlysning af portrættet, som kunne fungere som en indledning til udstillingen som supplement til et maleri, som Brendekilde lavede af Ring i samme periode. 

Hvis nogle ude i verden er klar over, hvor det omtalte kunstværk befinder sig, ved jeg, at museumsdirektør ved Randers Kunstmuseum, Lise Jeppesen, vil blive eventyrligt glad for et telefonopkald på 86 42 29 22 eller 30 34 10 96.