torsdag den 11. oktober 2018

Schnabel i 32 år

Julian Schnabel - i hvidt - fortæller den danske verdenspresse om sine værker

Installationsfoto af udstillingen 'Aktion Painting 1985-2017 (foto: Anders Sune Berg)

"Han ankommer som en rockstjerne. En halv times tid for sent og med et slæng af folk efter sig. Og to hunde". 

Det er sympatisk af Århus Stiftstidendes kulturjournalist, Hans Petersen at antyde, at kunstneren Julian Schnabel kom ca. en halv time for sent til pressemødet i forbindelse med udstillingen 'Aktion Painting' på kunstmuseet ARoS i Aarhus. 

I sandhedens navn bør det præciseres, at Schnabel var tre kvarter for sent på den - og, da han endelig dukkede op, brugte en rum tid i udstillingen sammen med sit følge - og de nævnte hunde. 

En sådan optræden synes naturligvis arrogant og respektløs, og det kan tillige synes amatøragtigt, at man fra museets side ikke lukker presserepræsentanterne ind i udstillingen, da det stod klart, at "superstjernen" ville blive forsinket pga. åbningen af en udstilling på Museum d'Orsay i Paris. 

I skrivende stund er man på ARoS i gang med at forberede åbningen af udstillingen, der viser værker af Schnabel fra tidsrummet 1985 til 2017. Det vil sige, at man viser et relevant udsnit af primært malerier fra en periode på 32 år. 

Jeg arbejder koncentreret på en anmeldelse af udstillingen, som snart vil indskrive sig i køen over anmeldelser, jeg på det seneste har leveret til et større dansk dagblad.