tirsdag den 25. juni 2019

Aars' manglende respekt for æresborger

'Muren' af Per Kirkeby i Aars (foto: VisitVesthimmerland)

"Jeg kan garantere, at vores projekt er i stor respekt for Per Kirkebys mur, som jo er helt unik og kendt på verdensplan. Det er helt afgørende, at vi sikrer, at udsynet til muren opretholdes"

Ordene er fremsat af Aars Borgerforenings næstformand, Jørgen Kristensen, i en udtalelse på kulturportalen Kulturmonitor, hvor portalens journalist Mads Gordon Ladekarl har sat sig for at afsløre en plan vedrørende en overdækning af en central plads i Aars, hvor dette initiativ tilsyneladende vil komme i fysisk karambolage med Per Kirkebys omfattende skulptur 'Muren' på Kimbrertorvet. 

Sidste år op til jul var skulpturen midtpunkt i en diskussion, da Borgerforeningen helt uden nogen som helst brug af fornuft og almen omtanke havde placeret juleguirlander på værket. 

En lokal elektriker blev sat på sagen, og han borede huller i murstenen med henblik på at hæfte Borgerforeningens idé fast til skulpturen. 

Denne skade er ikke endnu udbedret, så set i dét perspektiv, er det nok ikke så underligt, at man nu ser med en vis skepsis på Borgerforeningens nye idé. 

Per Kirkeby døde i foråret 2018, så han er desværre ikke i stand til at gøre indsigelser mod en samling dilettanter i en by, som Kirkeby selv for år tilbage beskrev som "et hul i jorden". 

Senere gik den verdenskendte kunstner og Aars som bekendt i fin harmoni - og Kirkeby blev udnævnt som æresborger. 

Nu sjofler samme bys officielle repræsentanter Kirkeby, så det driver ned ad væggene. 

Var der nogle, der sagde "bonderøve"? Jeg gjorde i hvert fald ikke!!!