lørdag den 8. juni 2019

Uklar forestilling og uskarp kuratering

'Art & Porn': Maja Malou Lyse: 'Sex is not a Natural Act'/'Pussy Got Talent', 2019.

"Selv om der således er gode kunstnere og særdeles relevante problemstillinger i spil, er udstillingen som helhed at betragte dog en uklar forestilling. Det gælder ikke kun flowet i udstillingen og orkestreringen af rummene, som bare ikke spiller. Kurateringen er også for uskarp"

Citatet herover udgør blot et lille udsnit af en grundig og ganske kritisk - men ikke mindre veloplagt dom over udstillingen 'Art & Porn', som for tiden kan ses på kunstmuseet ARoS i Aarhus. 

Det er Ole Bak Jakobsen fra Kunsten.nu, der nu sætter sin kritiske kniv ind i kødet på en udstilling, der har fået flere hårde ord med på vejen. 

Således gav Christian Salling udstillingen blot tre stjerner i Aarhus Stiftstidende og det samme antal nåede jeg selv frem til i min egen anmeldelse i Jyllands-Posten. 

Berlingskes Torben Weirup er en anelse mere tolerant. I hans anmeldelse hedder det blandt andet: "Man skal ikke se udstillingen for at blive seksuelt ophidset. Måske er det muligt, det skal jeg ikke gøre mig klog på, men den kunstneriske kontekst udgør nærmest et benspænd". 

På trods af dette lidt kritiske udsagn giver Weirup alligevel udstillingen fire stjerner. 

'Art & Porn' kan ses på ARoS frem til d. 8. september.