lørdag den 21. oktober 2023

Museumsdirektør engagerer sig i debatten om nyt kunstmuseum

 

Der er udstillinger nok, man kunne foreslå i et nyt kunstmuseum i Silkeborg. Billedet her er fra en udstilling med den tyske kunstner Georg Baselitz i de nuværende rammer. Udstillingen fandt så vidt jeg husker sted i 2016.

»Meningerne er og har været mange i processen omkring at udvikle et nyt Museum Jorn ved Søfronten i Silkeborg. Sådan er det, når drømme er store, og jeg ser på det med taknemmelighed, fordi det betyder, at museet og byen betyder noget for borgerne«


Direktør for Museum Jorn i Silkeborg, Julie Rokkjær Birch er ikke bange for at deltage i debatten vedrørende et potentielt nyt kunstmuseum i Silkeborg. 


Det synes jeg godt om, og især er jeg glad for hendes engagement, fordi det inspirerer et efterhånden aldrende segment af borgere i byen til at fare i tasterne og på mere eller mindre kvalificerede måder at give deres mening til kende. 


En af disse ronkedorer er en tidligere journalist ved Midtjyllands Avis, der i en kommentar på Facebook skriver: »… mon ikke den unge ambitiøse museumsdirektør kan skaffe de 700-800 mio. kr. et nyt museum ved Søfronten koster, så hun kan få nogle store udstillinger - af HVEM, for resten?« 


En sådan nedladende kommentar siger vel mere om afsenderen, end den siger om museumsdirektøren.