onsdag den 31. januar 2024

Begavet udtalelse om dagspressens hysteriske jagt på clicks

 

Illustration: forenedekritikere.wordpress.com

»Det bør helt grundlæggende være de landsdækkende mediers opgave at have et dannende opdrag og ikke blot give læserne det, læserne tror, de vil have. I jagten efter clicks ser vi for tiden nogle latterligt krukkede indledninger og overskrifter. Overrask for pokker og forvent lidt mere af læserne – også selv om det ikke lige først giver så mange click som en højspændt nyhed«


Når man har siddet og læst diverse mere eller mindre begavede, men samtidigt nedladende udsagn fra redaktører for dagblade og ikke mindst direktøren for portalen kunsten.nu, der har valgt at gøre sig selv til en parentes på den danske kunstscene, på den norskbaserede kunstportal Kunstkritikk.no, er det helt rart at læse en både fornuftig og begavet udtalelse fra Berlingskes tidligere kunstredaktør Birgitte Ellemann Höegh, som går stik imod de populistiske holdninger, som den landsdækkende dagspresse i øvrigt repræsenterer… Herunder kunsten.nu, som genopstår til april under en ny identitet. 


Jeg tror desværre ikke, at Kunstkritikk.no har så stor en bevågenhed blandt danske kunstinteresserede, så derfor er det vigtigt at markere, når en enkelt person udtaler sig klogt og imod folkestemningen i dagspressen.


Det er i øvrigt en af Kunstkritikks danske skribenter, Louise Steiwer, der har forfattet artiklen, som citatet er hentet fra. 


Steiwer er bestyrelsesmedlem i organisationen Forenede Kritikere, som jeg faktisk ikke anede eksisterede. Men sådan er der så meget!