søndag den 17. maj 2009

Kvindesyn og sommerdrinks


’Livsbilleder – kvindesyn’ på Kvindemuseet i Århus. Her er det en tegning af Elina Cullen. En fin streg og et stift stykke.


På min beskedne ferniseringsrundfart i Århus den 15. maj oplevede jeg lidt af hvert: På Kvindemuseet udstillede et antal – ikke overraskende – kvinder et antal kunstværker af forskellig karakter. Denne udstillings dramatiske højdepunkt blev nået dagen før udstillingsåbningen, da én af udstillerne, Firoozeh Bazrafkan, trak sig fra udstillingen, da man ikke ville vise hendes værk bestående af tre ord: ”Kvindechauvenist”, kvindechauvinister”, ”kvindechauvinisme”. Det er naturligvis ærgerligt at et sådant optrin spolerer et i øvrigt ikke specielt ophidsende udstillingsarrangement; men sådan er betingelserne i 2009. Skribent og TV-producent Erik Meistrup har kurateret.

På Charlotte Fogh Contemporary blev der budt inden for til sommerudstilling med et udsnit af galleriets kunstnere og lumske drinks som erstatning for den normale lumre rødvin. Glimrende tiltag og en udmærket oplevelse.