mandag den 18. juni 2012

Pavillon for Revouloutionary Free Speech


På sidste års biennale i Vendig vakte indslaget i Den Danske Pavillon en vis opsigt – ikke mindst blandt udvalgte politikere. Værket med titlen ’Pavillon for Revouloutionary Free Speech’ fik blandt andet Pia Kjærsgaard op i det røde felt.

Kunstneren bag den omfattende installation – tyske Thomas Kilpper – har da også en politisk dagsorden med det kontroversielle værk, der består af et antal kæmpestore træsnit med diverse politiske scenarier som tema.

Stokkene, som snittene er trykt fra, ligger på gulvet, således at publikum kan vade hen over dem – og dermed de skildrede personer. Lidt naivt, måske, set i et agiterende perspektiv? Ikke desto mindre kan installationen nu ses i Charlottenborgs udstillingshal, og jeg må sige, at værket fungerer i kraft af en overbevisende iscenesættelse, som naturligvis fungerer anderledes end den gjorde i Venedig sidste år.

Dén udstilling så jeg til gengæld ikke; men jeg anbefaler gerne et besøg på Charlottenborg – og det kan nok være tiltrængt. Den eneste besøgende, der var på stedet, den lørdag eftermiddag, jeg besøgte kunsthallen, var en kollega fra Jylland.