torsdag den 7. juni 2012

Westman i Østjylland

”Inge Lises grafik gør at man standser op. Her er informationer om os selv, og den verden vi lever i og som er af betydning for os og den måde vi har valgt at leve på. Derfor standser man op, undres og glædes og forandres måske en lille smule, så man bedre kan håndtere det øvrige visuelle bombardement, vi dagligt udsættes for”

Ordene herover kan læses som afslutning på museumsdirektør Lars Kjærulf Møllers tekst i udstillingskataloget til en udstilling med maleren, billedhuggeren og grafikeren Inge Lise Westman på KunstCentret Silkeborg Bad.

At det netop er direktøren for Bornholm Kunstmuseum, der er forfatteren til katalogteksten er langt fra tilfældigt, da Westman er bosiddende på solskinsøen.

Jeg glæder mig til at opleve udstillingen med Westmans arbejder på papir. Udstillingen har titlen ’Tuschmørke’ og den kan ses i et halvt år – helt frem til d. 16. december, og den viser eksempler på arbejder helt tilbage fra 1968 til i dag.

Der er for øvrigt en anden dimension til forbindelsen mellem Westman og Bornholm Kunstmuseum, da Westman er medlem af kunstnersammenslutningen Koloristerne, der for tiden, frem til d. 17. juni, udstiller netop på museet i Rø.